Uutta tilaa Leppävirran lapsille ja nuorille

29.09.2022 klo 00:00 | Jaa Facebookiin

Leppävirran nuorten palvelut saavat merkittävästi nykyistä suuremmat ja uudemmat tilat Vesileppis Areenalta. Areenan pääovesta avautuu noin 100 m2 nuorten kahvila ja sen takana on lähes 300 m2 harrastus- ja olotilaa. Nuorten palvelut ja Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu Oy neuvottelevat vielä loppuvuoden aikana siitä, mitä kaikkia oheistoimintoja nuorille uuden tilan myötä avautuu: kiipeilyä, keilavuoroja, saliin höntsäpelejä, kesäkaudella ulkokenttien ja ratojen käyttömahdollisuuksia. Parhaillaan on menossa kysely kaikille leppävirtalaisille lapsille ja nuorille sekä verkossa että kouluilla siitä, mitä uuteen tilaan halutaan. Uusi nuorisotila avataan loppuvuoden aikana.

Nykyisen nuorisotilan kunto on heikko ja tilat ahtaat. Uudet tilat mahdollistavat uusien toimintamuotojen kehittämisen ja tilan monipuolisen käytön. Näin Leppävirran nuorille pystytään tulevaisuudessa tarjoamaan nykyaikaiset, esteettömät ja monipuoliset tilat toimintoineen, jossa viettää vapaa-aikaa turvallisessa ympäristössä

Leppävirran kunta haluaa antaa parhaat mahdolliset tilat lasten ja nuorten käyttöön. Leppävirta on ensimmäisenä pohjoissavolaisena kuntana mukaan toteuttamassa Lapsiystävällinen kunta -toimintamallia. UNICEF:n laatiman toimintamallin tarkoituksena on parantaa lasten oikeuksien toteutumista kunnassa niin lasten arjessa kuin jokaisen toimijan toimintatavoissa.

Lisätietoja:

Inka Luostarinen, nuoriso- ja hyvinvointikoordinaattori, inka.luostarinen@leppavirta.fi puh. 044 790 6092

https://leppavirta.fi/lapsiystavallinenkunta
https://po1nt.fi/leppavirta/leppavirta/
https://www.vesileppisliikuntapalvelut.fi/