Muutoksia Vokkolan alueen matkailu- ja liikuntapalveluihin

11.03.2020 klo 00:00 | Jaa Facebookiin

TIEDOTE 11.3.2020

Muutoksia Vokkolan alueen matkailu- ja liikuntapalveluihin

Leppävirran keskustassa olevan Vokkolan alueen matkailuelinkeinon kehittäminen on kunnan ja alueen yrittäjien pitkäaikainen tavoite. Vokkolan alueen liikuntamatkailua on kehitetty sekä kunnan että yrittäjien investoinnein. Alueella on kylpylä, hotelli, jäähalli, keilahalli sekä muut monipuoliset sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuudet. Erityisesti liikuntaleirimatkailu on kasvanut viime vuosina ripeästi. Kansainvälistä kiinnostusta herättänyt Muumi Jääluola on nyt toista vuotta esillä maanalaisella hiihtoareenalla.

Suosittuna uutuutena on myös Seikkailupuisto Leppis, joka avattiin keväällä 2017. Seikkailupuiston asiakasmäärä oli viime vuonna yli 5 000 ja yritys palkittiin Vuoden 2019 uusyrityksenä. Seikkailupuiston toiminta laajenee ja Leppävirran kunta on vuokrannut yritykselle lisää maata Vokkolan alueelta. Seikkailupuiston ensi kesän suunnitelmiin kuuluu Bungee-trampoliinit, kolme uutta kiipeilyrataa, lisää asiakasvarusteita ja niille uusi varustekoppi. Alueelle tulee myös aiemmin kunnan omana toimintana ollut lasten liikennepuisto, jossa voi ajaa polkuautoilla. Liikennepuisto on jatkossakin maksuton ja sopii parhaiten esi- ja alakouluikäisille.

Vokkolan urheilukentällä on yhteensä kolme heittolajien suorituspaikkaa. Turvallisuussyistä yhtä nykyisistä heittopaikoista ei voida enää jatkossa käyttää matkailupalvelujen alueen laajentuessa. Urheilukentän kahdella muulla heittolajien suorituspaikalla voidaan harjoittaa kaikkia niitä lajeja, jotka eivät vaurioita nurmikenttää. Näitä ovat esim. keihäänheitto, saappaanheitto ja kiekonheitto. Kuulantyöntöpaikka on hiekkapohjalla ja sillä voi suorittaa muita alle 30 metriä kantavia heittolajeja. Moukarinheittopaikalle osoitetaan uusi sijainti Alapihan urheilukentältä. Uuden suorituspaikan etäisyys on 1,5 km nykyisestä suorituspaikasta. Uusi suorituspaikka otetaan käyttöön kesäkuuhun mennessä.

Lisätietoja:

https://www.icecave.fi/
https://www.vesileppis.fi/
https://www.vesileppisliikuntapalvelut.fi/
Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu Oy, toimitusjohtaja Esa Salmiheimo 040 7603265 / esa.salmiheimo@leppavirta.fi

https://www.seikkailupuistoleppis.fi/
Seikkailupuisto Leppis, toimitusjohtaja, yrittäjä Sami Korventaus 044 297 8146 / sami@seikkailupuistoleppis.com

https://leppavirta.fi/liikuntapalvelut
Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, Ann-Mari Karvinen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja 044 797 5676  ann-mari.karvinen@leppavirta.fi
Leppävirran kunnan liikuntapalvelut ja liikuntapaikkojen hoito ostetaan Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu Oy:ltä. Tilaajana on kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.
Urheilupaikkojen ja –tilojen asiakaspalvelu ja vuorojen varaus osoitteesta  info@vesileppisareena.fi / 0400 980 026

https://leppavirta.fi/teknisetpalvelut
Leppävirran kunnan tekniset palvelut, tekninen johtaja Tapio Montonen 044 750 7010 / tapio.montonen@leppavirta.fi