Etätyöskentely laajenee kunnassa

20.10.2020 klo 16:25 | Jaa Facebookiin

Tapaamiset syytä sopia etukäteen

Tiedote 20.10.2020

Maan hallitus on 15.10. suositellut, että etätyöhön siirryttäisiin koko maassa mahdollisimman laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Tämä valtakunnallinen etätyösuositus on ennaltaehkäisevä toimenpide koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Suosituksen johdosta Leppävirran kunta on tänään ohjeistanut henkilöstöään etätyömahdollisuuden käytöstä tavanomaista laajemmin. Etätyötä voidaan tehdä normaalista ohjeistuksesta poiketen enemmän kuin yhtenä päivänä viikossa. Etätyö ei saa haitata työyksikön toiminnallisuutta tai palvelun laatua.

Jotta asiointi kunnan yksiköissä sujuisi hyvin, kuntalaisia kehotetaan sopimaan tapaamiset henkilöstön kanssa etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla. Henkilöstön yhteystiedot tästä.

Leppävirralla koronatilanne rauhallinen

Leppävirta samoin kuin koko Pohjois-Savo on koronaepidemian perustasolla. Viikonlopun aikana on todettu uusia tartuntoja Kuopiossa ja Siilinjärvellä, mutta kyse on edelleen yksittäisistä tapauksista.
Pohjois-Savon koronavirusepidemiatilanne ja alueelliset suositukset tästä.

Kunnan johtoryhmä seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja antaa tarvittaessa uusia ohjeita.

Valtakunnallinen etätyösuositus voimassa toistaiseksi

Hallitus linjasi neuvottelussaan 15.10. sekä valtakunnallisista että alueellisista suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Työpaikoilla on lisäksi edistettävä työjärjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. Suosituksissa otetaan huomioon epidemiologinen tilannearvio. Hallitus tekee suosituksista periaatepäätöksen valtioneuvoston yleisistunnossa kuluvalla viikolla.

Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen