Taloushallinnossa muutoksia

03.05.2021 klo 08:40 | Jaa Facebookiin

Leppävirran kunnan taloushallinnon palvelut siirtyvät Sarastia Oy:lle.

Sarastia on Suomen suurin kuntien omistama talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoava toimija.

Toukokuun alusta seuraavat muutokset alkavat näkyä myös kuntalaisille:

Jos saat laskun kunnalta:

Kunnan lähettämille laskuille tehdyt suoramaksu- tai e-laskusopimukset päättyivät 30.4.2021. Ensimmäinen uuden järjestelmän kautta lähetetty lasku tulee paperilaskuna.

Jotta jatkossakin saat laskun suoramaksuna tai verkkolaskuna, tulee uusi suoramaksu- tai e-laskusopimus tehdä oman pankin tai verkkopankin kautta.
Uudistuksen myötä yksi valtuutus riittää muuttamaan kaikki Leppävirran kunnan laskut e-laskuihin. Muutoksen tekeminen ei ole teknisesti mahdollista Leppävirran kunnan tai Sarastian toimesta.

Kunnalta tulleiden laskujen maksumuistutuksista ja perinnästä huolehtii jatkossa Suomen Kuntaperintä, joka on Sarastian tytäryhtiö.

Jos lähetät laskuja kunnalle:

Leppävirran kunta kannustaa toimittamaan kunnalle osoitetut laskut jatkossa verkkolaskuina. Laskuttajan on mahdollista toimittaa verkkolasku myös maksuttoman toimittajaportaalin kautta. Ohjeet ja tunnukset toimittajaportaaliin saa Sarastian asiakaspalvelun kautta.

Paperisten laskujen laskutusosoite muuttuu toukokuun alusta lähtien.
Osoite on:

Leppävirran kunta
003701722312
PL 299
02066 DOCUSCAN

”Asiakaspalvelumme neuvoo mielellään kuntalaisia sekä yrityksiä joko puhelimitse tai verkkopalvelun kautta. Palvelemme arkisin klo 8-16 puhelimitse numerossa 020 6399 400. Sähköiset asiointikanavat ovat käytettävissä vuorokauden ympäri osoitteessa asiakaspalvelu.sarastia.fi ”, kertoo Sarastian aluejohtaja Päivi Länsikari.

Lokakuussa 2021 Leppävirran palkanlaskentapalvelut siirtyvät myös Sarastian hoidettavaksi.

 

 

Julkaisija: Yleishallinto / Paula Kuohukivi