Leppävirran 2018 liikunnan ja urheilun palkinnot jaettiin 19.2.

20.02.2019 klo 00:00

Illan urheilusaavutusten esittely alkoi Leppävirran Tanssiseuralle myönnetyn valtakunnallisen Tähtiseuramerkin luovutuksella. Puheenjohtaja Salla Pakarinen-Räsänen Leppävirran Tanssiseurasta otti tunnustuksen vastaan ja sen luovutti Pohjois-Savon Liikunnan puolesta Antero Asikainen. Maakunnallinen nuorisourheiluseura-palkinto oli vuorossa seuraavana: Leppävirran Viri nimettiin vuoden 2018 Pohjois-Savon nuorisourheiluseuraksi. Puheenjohtaja Antero Asikainen kertoi palkinnosta ja seuran nuorisourheilutoiminnasta. Leppävirran Hevosystäväin seura sai Leppävirran vuoden liikuttaja 2018 -palkinnon. Palkinto myönnettiin seuran 120. toimintavuotena. Seuran puheenjohtaja Juha Pelkonen kertoi seuran toiminnasta ja ensi viikonlopun jääraveista.

Leppävirran kunta hyväksyttiin Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan vuonna 2016. Vuoden Voimateko 2018 –kunniamaininnalla halutaan nostaa esille innostavat, aktiiviset liikuntaryhmien vetäjät, jotka kannustavat senioreja liikkumaan. Heistä palkitaan Mirja Eronen, Aune Montonen, Reetta Nenonen ja Leena Saastamoinen.  Näiden palkintojen kautta kunta haluaa kiittää sitä joukkoa, joka käyttää omaa aikaansa ja osaamistaan pitääkseen leppävirtalaiset liikkeellä.

Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jakaa vuosittain liikunnan ja urheilun palkinnot ja stipendit. Näihin oli mahdollista jättää ehdotuksia viime syksynä. Yksittäisten kuntalaisten lisäksi niitä tekivät Leppävirran Urheilijat, Soisalon Ampumahiihtäjät, LeKi -75 ja Virranviemät. Parhaina nuorina urheilijoina palkittiin Otto Invenius, Jimi Klemettinen Soisalon Ampumahiihtäjistä. Nuorten urheilijoiden stipendit myönnettiin Santeri Kolehmaiselle ja Anssi Kuittiselle. Stipendijoukkueina palkittiin seuraavat kaksi Soisalon ampumahiihtäjien joukkuetta: Soisalon Ampumahiihtäjät M19: Otto Invenius, Santeri Kolehmainen, Anssi Kuittinen ja Soisalon Ampumahiihtäjät: Otto Invenius, Tuukka Invenius, Santeri Kolehmainen.

Seura-aktiiveja palkittiin seuraavaksi. Erityisesti nuorten urheilijoiden harrastuksen tukemiseksi tarvitaan työtään säästämättömiä seura-aktiiveja moneen erilaiseen tehtävään valmennuksesta varainhankintaan. Vuoden 2018 seura-aktiiveina palkitaan Jorma Rajakannas Leppävirran Urheilijoista sekä Ilpo Suvinen ja Jari Tarkiainen LeKi -75:stä.

Stipendiurheilijoita haluttiin muistaa heidän saavutuksistaan ja kannustaa edelleen harjoittelemaan. Palkittavat edustavat Leppävirran Urheilijoita, Virranviemiä ja Soisalon ampumahiihtäjiä: Piia Aaltokoski, Vili Holopainen, Jaime Huerta, Tuukka Invenius,  Seppo Julkunen, Raimo Kilpeläinen, Terttu Kilpeläinen, Laura Ollikainen, Tomi Ollikainen, Erkki Peiponen ja Jukka Vesterinen.

Vuoden 2018 paras urheilija on Kim Nousiainen. Viime vuosi oli Leppävirran parhaalle urheilijalle monipuolinen ja merkittävä. Alkuvuonna hän oli mukana voittamassa A-nuorten SM kultaa KalPan A nuorten kanssa ja sitten jatkoon vielä 18-vuotiaiden MM-kultaa. Joulukuussa hän osallistui Liiga-KalPan kanssa Sveitsin Davosissa Spengler-Cup turnaukseen, joka on maailman vanhin kansainvälinen jääkiekkoturnaus. KalPa voitti turnauksen ensimmäisenä suomalaisena joukkueena. Nousiainen sai hyvin peliaikaa, teki maalin ja valittiin siinä pelissä KalPan parhaaksi pelaajaksi. Hänet valittiin myös turnauksen lopussa all stars-kentälliseen.

Vuoden voimateko

Vuoden voimateko, kuvassa vasemmalta oikealle Reetta Nenonen, Aune Mustonen, Leena Saastamoinen ja Mirja Eronen

Seura-aktiivi Ilpo Suvinen.JPG

Seura-aktiivi Ilpo Suvinen

Stipendiurheilijat Terttu ja Raimo Kilpeläinen.JPG

Stipendiurheilijat Terttu ja Raimo Kilpeläinen

Vuoden nuori urheilija Jimi Klemettinen.JPG

Vuoden nuori urheilija Jimi Klemettinen

Kuvat: Terho Happonen