Sosiaalipalvelujen tarkoituksena on edistää ja ja ylläpitää yksityisen henkilön, perheen sekä yhteisön sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä.

Tavoitteena on tuottaa kuntalaisille hyvät, joustavat ja monipuoliset sosiaalipalvelut. Palveluja järjestetään ja tuotetaan yhteistyössä kolmannen sektorin ja yritysten kanssa.

Perusturvaosaston osastopäällikkö

vt. perusturvajohtaja Marena Paahto
p. 044 750 7040, fax (017) 366 3603
Sähköpostiosoite muotoa etunimi.sukunimi@leppavirta.fi

Sosiaalipalveluja ovat mm.

  • sosiaalityö
  • kasvatus- ja perheneuvonta
  • vanhustyö, vammaispalvelut
  • päihdehuolto
  • toimeentulotuki

Palveluista lisätietoa oikean reunan valikosta.

Tietoa muista toimeentuloon ja arjessa selviytymiseen liittyvistä palveluista (edunvalvonta, oikeusapu, kuluttajaneuvonta, talous- ja velkaneuvonta, verohallinto) kunnan Asiointi-sivulta >>

Virka-aikana kiireellisissä asioissa Leppävirran kunnan päivystävä sosiaalityöntekijä p. 044 797 5024

Kuopion seudullinen sosiaalipäivystys palvelee virka-ajan ulkopuolella arkisin klo 15:00 -08:00 ja viikonloppuisin perjantaista klo 15:00 maanantaihin klo 08:00 sosiaalipäivystyksellisissä asioissa seuraavien kuntien asukkaita ja alueella oleskelevia: Joroinen, Kaavi, Kuopio, Leppävirta, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vesanto.

Sosiaalipäivystyksen palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille ja kaikille asiakasryhmille, jotka tarvitsevat kiireellisesti hoivaa, turvaa ja apua erilaisissa kriisi- ja sosiaalisissa hätätilanteissa virka-ajan ulkopuolella Kuopion sosiaalipäivystyksen toiminta-alueella. Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä toteutetaan sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalialan ammattilaisen antamaa päivystystoimintaa, joka perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Sosiaalipäivystyksen suora päivystysnumero asiakkaille on 044 7183930 (ei tekstiviestejä). Kiireellisellä työtehtävällä asiakaspuheluita ei voida ottaa vastaan. Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Kuopion turvakoti vastaa ympäri vuorokauden p. 017 183 393 lähisuhdeväkivaltaan liittyvän turvan, ohjauksen ja neuvonnan tarjoamisesta.

Kuopion turvakodin esite